НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Свещената дума Аум-Амин-Амон-Ум

  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

205 Свещената дума Аум-Амин-Амон-Ум.

Хубаво е да се молиш, но затова трябва да научиш свещения език на молитвата. Само една свещена дума е останала от молитвата – Амин. И египтяните имат думата Амин – Амон, Амен. Индусите имат същата свещена дума – Аум. Те произнасят тази дума преди служенето. Християните като четат “Отче наш”, всякога казват Амин. Какво подразбират под тази дума? Когато някой индус чете свещените текстове на Ведите, той започва с думата Аум. Тази дума е една свещена дума, останала от една възвишена култура. Всички казват: “Амин, така да бъде”. Само тази свещена дума е останала от този свещен език. И сега трябва да се повърнем назад и да възстановим всички свещени думи на този свещен език, за да разберем как са започнали нещата. И тогава ще бъдем послушни към Бога.
Аум, Аумен – тази дума съдържа всичко в себе си. Аумен, това е ключът – човек, който е избавен от всички несгоди на Живота. Който има този ключ, не е роб, а е господар на условията. И сега вие не произнасяте думата Аумен, друг някой я произнася заради вас. Вие чувате само “кръц, кръц” – звука на ключа, който отключва.
И Христос като произнесе една свещена дума, хлябът се умножи и Той с пет хляба и две риби нахрани 5 000 души. Христос се молеше само вечерно време, никой да не го вижда. И Любовта е една свещена дума, но сега сте изгубили ключа на тази дума и като я произнасяте, няма никакъв резултат. Всички трябва да разбирате ключа на Любовта. И когато намерите този ключ и произнесете тази дума, и в най-лошо състояние на душата да се намирате, тя ще ви тонизира. Да кажеш онова Великото, което е скрито в думата Аум, това значи да кажеш: “Господи, Боже мой”. На български език няма по-свещена, по-висока дума от тази. Тази дума е, която съдържа всичко. Тя е по-висока от майка, баща, приятел, брат. Каже ли човек веднъж “Господи Боже”, той трябва да бъде смел да изпълни Волята Божия. И като станете сутрин, кажете си: “Аумен”. Желая на всички да знаете какво да правите. Като се върнете у дома си, кажете си: “Господи Боже”. Кажете ли това, кажете след това третата дума – Аумен, Амин и започнете с ключа “сол” да произнасяте думата Любов. Само когато се научите да произнасяте тази дума, животът ви ще се осмисли. Това наричам Възкресение.


  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ